00:00 - 26. juli 2019

– Det billigste er jo å la være å bygge jernbane

– Jeg skjønner ikke hva regjeringen holder på med, sier Rune Fredriksen, som har ledet planutvalget for utbygging av ny togstasjon i Fredrikstad.

Opprørt: – Statens troverdighet som samarbeidspartner er blitt betydelig svekket, sier Rune Fredriksen, leder av planutvalget i Fredrikstad kommune. Staten endrer nå kurs i Intercity-utbyggingen og signaliserer at de trolig vil avlyse flere store byutviklingsprosjekter på Østlandet. 

– Store summer og et høyt antall timer er lagt ned i planene om byutvikling med utgangspunkt i ny jernbane i flere byer på Østlandet. Mandag 22. juli skrev Aftenposten at staten nå endrer kurs og signaliserer at de vil droppe storstilt utbygging rundt jernbanestasjoner i byer som Fredrikstad, Hamar og Larvik fordi utgiftene må ned. Hvordan reagerte du på denne nyheten?

– Jeg ble først veldig overrasket. Da jeg hadde forstått hva som egentlig sto der, ble jeg opprørt. Dette er det motsatte av de signalene vi har fått fra statlige myndigheter over lengre tid. Som lokalsamfunn har vi brukt mye tid og ressurser på å planlegge byggingen av en dobbeltsporet jernbane gjennom byen vår, og en ny jernbanestasjon i sentrum. 

– Hvem er du mest skuffet over?

Annonse