08:42 - 07. juni 2019

Vi journalister er hodeløse brikker i Siv Jensens spill, skriver Aslak Bonde.

Vi journalister er hodeløse brikker i Siv Jensens spill, skriver Aslak Bonde.

Strategisk: Siv Jensen ankommer Frps ekstraordinære møte om bompenger onsdag ettermiddag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix  NTB scanpix

Onsdagens ekstraordinære landsstyremøte i Fremskrittspartiet ble innkalt fordi det var nødvendig. Bompengemotstandernes fremgang på meningsmålingene har fått Frp-ere landet rundt til å frykte et katastrofevalg. Partiledelsen måtte vise at den tar grasrotas bekymring på alvor.

Men når beslutningen om et ekstraordinært landsstyremøte først var tvunget frem, virker det som om alt det andre som har skjedd i og rundt Frp de siste dagene, er skuespill. Partiet vil få sine velgere og tillitsvalgte til å tro at det er nummeret før de forlater regjeringen. Det er også et viktig mål å vise publikum at Frp gjør alt som står i deres makt for å fjerne bompenger, mens det er de andre partiene, spesielt lille Venstre, som ødelegger alt sammen.

Det passer ypperlig inn i dette spillet at stortingsrepresentanter truer med umiddelbar utmarsj av regjeringen og at flere fylkesledere sier at grensen er nådd, samtidig som de understreker at de har mandat fra sitt fylke for å gå ut av regjeringen nå. At Unge Venstre-lederen Sondre Hansmark og stortingsrepresentant Abid Raja umiddelbart etter landsstyremøtet onsdag kveld gikk ut i mediene med raljering over Frps krav, passet som hånd i hanske inn i Frp-regien.

Annonse