Annonse
11:42 - 06. juni 2019

– Trist og leit

Norges Fotballforbund synes det er vanskelig å kommentere Hegerbergs opplevelser, men mener det står bedre til nå.

Annonse

Generalsekretær Pål Bjerketvedt svarer i en epost slik på Ada Hegerbergs uttalelser:

Vi synes fortsatt det er trist at Ada ikke er med på landslaget, og det er leit at hun hadde det hun beskriver som dårlige opplevelser den gang hun var med. Det er samtidig vanskelig å kommentere synspunkter og opplevelser fra 2017 og årene før det.

Bjerketvedt tok over som generalsekretær i 2016, og ansatte ny leder for eliteavdelingen i 2018, da Lise Klaveness tok over etter Nils Johan Semb. Utover det ovenstående har han ingen kommentarer til innholdet i kritikken, men avviser at forbundet ikke tar kvinnefotball på alvor. Han viser til at de har iverksatt en rekke tiltak i nyere tid, etter at Ada Hegerberg sluttet på landslaget:

Vi har innført flere samlingsdøgn, etablert et U23 landslag og økt budsjettene. I VM-året 2019 har A-kvinner et større budsjett enn A-herrer, i «vanlige» år er budsjettene like.

Vi har en likelønnsavtale for våre to A-landslag, uavhengig av kjønn – som den eneste fotballnasjonen i verden.

Alle våre landslag fra 15 år og opp til A-landslagsnivå har like mange lag og like vilkår. Både økonomisk og tilgang til trener-/lederressurser. Vår avdeling for elitefotball jobber etter helt likestilte prinsipper. Alle trenere og fagansvarlige jobber på tvers i avdelingen, uavhengig av kjønn.

 Som det eneste forbundet i verden, ledes dette arbeidet av en kvinne (Lise Klaveness) med ansvar for både kvinne- og herresiden.

Det overføres rundt 30 millioner kroner i år til kvinnefotballen (toppklubbene). Blant annet midler til nødvendige ansettelser i sport og utvikling, og det bevilges også penger til såkalte proffdager for å gjøre hverdagen enklere. For å nevne noe.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Akkurat nå er det opptil 50 prosent rabatt. Bli abonnent
Annonse

«Valgvinnerne ble det rurale veipartiet Senterpartiet og det urbane anti-veipartiet De Grønne. Trolig aner vi her et frempek mot neste stortingvalg, hvor klima- og miljøpolitikken…»