Annonse
00:00 - 21. juni 2019

Slakter maten

En ny dokumentar avslører hemmelighetene til det norske landbruket. Forbrukerne reagerer sterkt.

Annonse

– Hele mitt liv har jeg fulgt oppfordringen og «nytt Norge», altså inntatt proteinbasert ernæring høstet fra norske råvarer. Men ingen har fortalt meg dette før, forteller Claes Glaslacht, som leder Brukerorganisasjonen for alt Lekkert og Dyrebasert (BLOD).

Han mener bransjen har dysset ned den mørke virkeligheten bak de vakuumpakkede stykkene med saftig, blodrød nytelse.

– Jeg så dokumentaren i går, og jeg er sjokkert. De dreper dyr for å lage kjøtt! Visste du det? Ett sekund er det en glad, spretten sau. I neste øyeblikk er den død. Slutt. Kaputt. Finito. En eks-sau. Og så er det dette de markedsfører som lammekotelett?

ALLEREDE ABONNENT?
Fra 189 kr på første termin
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse