Annonse
00:00 - 28. juni 2019

Ingenting å le av

En vits gikk inn på en bar … så møtte den virkeligheten. 

Farlig farvann: Den britiske komikeren Jimmy Carr har vitset om at det finnes regler for hva han kan og ikke kan si på scenen. Tidligere i år skapte en artikkel om utdaterte vitser fra den amerikanske humorserien Seinfeld furore. Illustrasjon: Christian Belgaux. Kildefoto: NBC tv / NTB scanpix, Getty Images, Pixabay. Maleri: Bronzino – An Allegory with Venus and Cupid (ca. 1545) via The National Gallery, London
Annonse

– Det er en merkelig tid å lage vitser i.

Den indisk-amerikanske komikeren Aziz Ansari ser utover publikum. Det er første gang han opptrer i Oslo. For drøyt ett år siden ble Ansari anklagd for å ha presset en kvinne til å utføre seksuelle handlinger. Over natten gikk han fra å være en populær, samfunnsbevisst komiker, kjent fra tv-serien Parks and Recreation, til å bli dratt inn i metoo-bevegelsens oppgjør med menn som ikke respekterer hvor grensen går.

Denne våren var han på turné med standupshowet «Road to Nowhere». Akkurat denne lørdagen sto han under Folketeaterets forgylte bue.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse