00:00 - 14. juni 2019

Hvilke av disse varene får bli med over i lavutslippssamfunnet?

Frukt er bedre enn biff, men frukten har reist langt. 

Kotelett: Er fett og folkelig. Men også når det gjelder mat, er karbonavtrykket høyest for de mest velstående husholdningene.


Ananas: Er en frukt, og frukt er bedre enn biff, men den har reist langt med bensinbåt og diesellastebil. Er det bedre med drivhusdyrkede tomater fra Ryfylket eller kanskje slakte Trampe som sitter i buret sitt i hagen? Hage er ikke så bra for klimaet for det betyr vel at du har et stort hus? Det går rundt for oss der vi står i grønnsaksdisken. Gå på epleslang i stedet.Ombordstigningskort: Fergene på Vestlandet betaler CO2-avgift, mens internasjonale flyreiser går fri. Hvis alle utslipp telte likt, ble sannsynligvis fordelingsprofilen på klima-avgiftene bedre.


Bruce Springsteens Born in the U.S.A.: «(S)on take a good lookaround», synger Bruce, men må det skje fra førersetet i en bensinbil? Finnes det plass for Bruce Spingsteens hardt pressede arbeiderklassemann i lavutslippssamfunnet?

Grandiosa: Er det meieri-produkt? Er det bakverk? Skal liksom de usle små skinkebitene kvalifisere som kjøttmat? SSBs forbruksundersøkelse vet ikke sin arme råd og plasserer frossenpizza i kategorien «andre varer». Glutenfri er den også. Vi ønsker Grandiosaen velkommen i lavutslippsamfunnet

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Les Morgenbladet digitalt i 10 uker for 10 kr. Bli abonnent
Annonse