00:00 - 07. juni 2019

Fikk sparken av landslagssjefen midt på natta

– Jeg ville ikke at NFF og landslaget skulle være med å påvirke mine følelser noen gang igjen, sier Lise Klaveness.

Ga seg: – Da jeg igjen ble aktuell for landslagsspill, var det uaktuelt for meg å utsette meg for det igjen, sier Lise Klaveness, som etter en innholdsrik karriere som spiller og ekspertkommentator, i 2018 fikk jobb som direktør for eliteavdelingen i NFF. 

Nils Johan Sembs etterfølger i rollen som toppfotballsjef – med den nye tittelen elitedirektør – fikk selv røff behandling av NFF. Som ledende spiller på landslaget under trener Bjarne Berntsen fikk Lise Klaveness regelrett sparken av landslagssjefen – på Gardermoen, midt på natta da landslaget landet etter en skuffende 4. plass i VM 2007 i Kina.

– Det var en dårlig håndtering, og det har han lagt seg flat for. Men det var en viktig hendelse for meg. For jeg tok da et valg om at jeg ikke ville bli med. Da jeg igjen ble aktuell for landslagsspill, var det uaktuelt for meg å utsette meg for det igjen, å være så avhengig av landslaget. Jeg ville ikke at NFF og landslaget skulle være med å påvirke mine følelser noen gang igjen. Jeg tok en veldig bastant avgjørelse på det. Jeg vil drive idretten på andre premisser enn å risikere dette. At noen kommer til meg på natten og knuser meg, sier Klaveness.

Annonse