11:47 - 06. juni 2019

«Egoisten»

Verdens beste fotballspiller er norsk og spiller i verdens beste klubb, men ikke på landslaget. – Norges Fotballforbund har aldri tatt oss seriøst som landslag, sier Ada Hegerberg.

Gullballvinner: – Jeg følte meg så respektert, som en likeverdig kollega, sier Hegerberg, om kvelden da hun vant Ballon d'or og ble hedret av spillere som Kylian Mbappé og Luka Modrić.

Verdens beste fotballspiller går inn i et kjellerrom på et hotell i Lyon, og blir møtt med applaus av de noen-og-førti norske jentene som har reist til byen for å møte henne. Jentene er med i det såkalte Lyon-akademiet, et prosjekt der ivrige norske jenter møtes for å spille sammen i cuper, på siden av den vanlige treningshverdagen i klubbene. Ada Hegerberg er forbildet, derfor har akademiet valgt et navn som hedrer idolet og klubben hennes.

Det er en varm vårdag i Frankrike, drøyt halvannet år siden Hegerberg sa farvel til det norske landslaget.

– Er det noe gæærnt? Det spurte de alltid om, sier hun til Morgenbladet, om avgjørelsen som tvang seg frem etter årevis med det hun opplevde som nedprioritering av kvinnelandslaget i Norges Fotballforbund.

Annonse