00:00 - 28. juni 2019

– Det er lite reflektert, og nesten litt skremmende

Norges Sjakkforbund risikerer en årelang rettsprosess hvis de gjør som Magnus Carlsen sier, mener advokat og sjakkekspert Torstein Bae. Til slutt kan de ende opp uten en eneste utenlandsk million.

Motstander: Torstein Bae tror mange vil melde seg ut av Norges Sjakkforbund om avtalen med Kindred blir inngått.

– 7. juli skal Norges Sjakkforbund (NSF) stemme over om de skal inngå en avtale med det globale spillselskapet Kindred. Avtalen vil gi NSF ti millioner kroner årlig i fem år mot at forbundet jobber for at Norsk Tipping og Norsk Rikstoto skal miste monopolet på pengespill. Er Sjakkforbundet i ferd med å selge seg ut?

– Det kan man si, man velger å selge sitt synspunkt, og å bli et lobbyorgan. Det er jo oppsiktsvekkende. Jeg er ikke kjent med noen annen medlemsorganisasjon som tidligere har gjort det; bundet seg til et bestemt politisk standpunkt i en så kontroversiell sak.

– Flertallet i din egen sjakklubb, kalt 1911, stemte mot forslaget forrige uke. Hvorfor det?

Annonse