12:35 - 24. mai 2019

Spåkula, lærutgaven 2019

Tipp hvordan det går under sommerens VM i fotball!

VM-klare: Guro Reiten i kamp med Sherida Spiste under den avgjørende kvalifiseringskampen mot Nederland der Norge vant 2-1. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Selv om det er mer enn hundre år siden den første kampen ble spilt, og Norge i lange perioder vært blant verdens ledende nasjoner i idretten, er historien om norsk kvinnefotball aldri fortalt i sin helhet. Derfor har Morgenbladet og fotballtidsskriftet Josimar nå gått sammen om å skrive en slik historie, som oppkjøring til VM i fotball i Frankrike, som starter 7. juni. Den norske kvinnefotballens historie, «Medaljer og motstand», vil publiseres i en artikkelserie på nett og papir i Morgenbladet. Første artikkel kommer onsdag 29. mai.

Morgenbladet følger også opp en egen VM-tradisjon, og inviterer nå leserne til gjettekonkurranse. Tipp hvordan det går i VM! Vinneren trekkes når mesterskapet er slutt. Premien er en håndsydd retrolærkule på sokkel, en replika av ballene brukt på 1920-tallet, en periode da kvinnefotballen i Norge var i sin spede barndom. 

Spålærkula kvinnefotballvm 2019

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Les Morgenbladet digitalt i 10 uker for 10 kr. Bli abonnent
Annonse