12:35 - 24. mai 2019

Spåkula, lærutgaven 2019

Tipp hvordan det går under sommerens VM i fotball!

VM-klare: Guro Reiten i kamp med Sherida Spiste under den avgjørende kvalifiseringskampen mot Nederland der Norge vant 2-1. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Selv om det er mer enn hundre år siden den første kampen ble spilt, og Norge i lange perioder vært blant verdens ledende nasjoner i idretten, er historien om norsk kvinnefotball aldri fortalt i sin helhet. Derfor har Morgenbladet og fotballtidsskriftet Josimar nå gått sammen om å skrive en slik historie, som oppkjøring til VM i fotball i Frankrike, som starter 7. juni. Den norske kvinnefotballens historie, «Medaljer og motstand», vil publiseres i en artikkelserie på nett og papir i Morgenbladet. Første artikkel kommer onsdag 29. mai.

Morgenbladet følger også opp en egen VM-tradisjon, og inviterer nå leserne til gjettekonkurranse. Tipp hvordan det går i VM! Vinneren trekkes når mesterskapet er slutt. Premien er en håndsydd retrolærkule på sokkel, en replika av ballene brukt på 1920-tallet, en periode da kvinnefotballen i Norge var i sin spede barndom. 

Spålærkula kvinnefotballvm 2019

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 20 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse