Annonse
00:00 - 03. mai 2019

Samarbeidet med Frp er i ferd med å utradere venstresiden i KrF, skriver Åshild Mathisen.

Samarbeidet med Frp er i ferd med å utradere venstresiden i KrF, skriver Åshild Mathisen.

Annonse

Stadig flere av Knut Arild Hareides støttespillere forsvinner ut av KrF. Samtidig formidles radikal kristen nestekjærlighet av en annen stemme i offentligheten, og det er Den norske kirke.

Frps nestleder Sylvi Listhaug har anklaget kirken for å drive med politikk i stedet for å forkynne kristen tro. Særlig kirkens tydelige holdning i miljøspørsmål og flyktningsituasjonen har provosert høyresiden. Og kommer til å fortsette å gjøre det.

Skal kirken holde på sin rolle som folkekirke, må den være relevant og tydelig. Preses Helga Byfuglien er krystallklar på at det er statens ansvar å hente hjem de norske barna av IS-krigere. De skal heller ikke skilles fra sine foreldre, som må få sin dom når de kommer hit. Byfuglien vokter seg for å gå inn i de politiske konsekvensene av dette. Kirken ønsker å være et rent og klart moralsk kompass, ikke en partipolitisk aktør.

ALLEREDE ABONNENT?
Fra 189 kr på første termin
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse