00:00 - 03. mai 2019

Samarbeidet med Frp er i ferd med å utradere venstresiden i KrF, skriver Åshild Mathisen.

Samarbeidet med Frp er i ferd med å utradere venstresiden i KrF, skriver Åshild Mathisen.

Stadig flere av Knut Arild Hareides støttespillere forsvinner ut av KrF. Samtidig formidles radikal kristen nestekjærlighet av en annen stemme i offentligheten, og det er Den norske kirke.

Frps nestleder Sylvi Listhaug har anklaget kirken for å drive med politikk i stedet for å forkynne kristen tro. Særlig kirkens tydelige holdning i miljøspørsmål og flyktningsituasjonen har provosert høyresiden. Og kommer til å fortsette å gjøre det.

Skal kirken holde på sin rolle som folkekirke, må den være relevant og tydelig. Preses Helga Byfuglien er krystallklar på at det er statens ansvar å hente hjem de norske barna av IS-krigere. De skal heller ikke skilles fra sine foreldre, som må få sin dom når de kommer hit. Byfuglien vokter seg for å gå inn i de politiske konsekvensene av dette. Kirken ønsker å være et rent og klart moralsk kompass, ikke en partipolitisk aktør.

Annonse