Annonse
00:00 - 24. mai 2019

For nøysomhet

«HVA? Skal all denne fisken spises av utlendinger?»

Annonse

Den nye Nøysomhetsaksjonen har fått vind i seilene. På Knausøynes, lengst nord i Villmark, har konkrete planer om å utvide tørrfiskproduksjonen med ti nye hjell ført til at lokalbefolkningen steiler. De frykter en rasering av den lokale naturen.

– Se på disse hjellene! De er ti meter høye, og lukten … Dette vil bety slutten for Knausøynes som uberørt natur, sier Magnus Blodhøtt. Han var inntil nylig bare en vanlig leilending under nessekonge Geirr Gullhår. Nå leder han plutselig det største partiet i hele jarldømmet.

Nøysomhetsaksjonens viktigste argument er at den ekstra klipp- og tørrfisken bare produseres for å nytes i søreuropeiske, tomatbaserte tradisjonsmiddager.

ALLEREDE ABONNENT?
Begrenset sommertilbud
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse