08:43 - 10. juni 2019

Den store løgnen om likhet

Lillestrøm satset millioner på kvinnefotballen, men det varte ikke lenge.

I VM: – Jeg går deltid på Norges idrettshøgskole (NIH), i tillegg må jeg jobbe 1–2 dager for å få det til å gå rundt. Jeg tror jeg skal være dagmamma for en jente, sier Emilie Haavi, midtbanespiller/angriper på landslaget og LSK.

Blant spillerne som har reist til Frankrike for å representere Norge i VM, er det mange som har kommet fra samme sted: Lillestrøm i Akershus. Hele åtte av de 23 kvinnene i troppen spiller nemlig til daglig sin fotball i LSK Kvinner. Den nest mest representerte klubben er Sandvika, med tre. LSK Kvinner har vært totalt dominerende i norsk kvinnefotball siden 2012. De syv siste årene har de vunnet Toppserien seks ganger, i 2016 uten å tape en eneste kamp. I samme periode har de vunnet fire cupgull.

Suksessen kom som følge av at den tidligere kapteinen på LSKs herrelag Per Berg midt på 2000-tallet begynte å sponse klubben, gjennom sitt eiendomsfirma.

– Det jeg så da jeg kom inn var mange jenter som ville videre med idretten sin, men det fantes ikke midler. Den som ville ha en brus i pausen, måtte betale den selv.

Annonse