Annonse
00:00 - 03. mai 2019

Den slemme gangetabellen

Frp vil ha kvadruppelstraff. Men det nye forslaget til tillegg i straffeloven går enda lenger.

Annonse

Morgenbladet kan i dag avsløre at lekkasjene fra Sylvi Listhaug og Jon Engen-Helgheim (Frp) bare er de første små stegene i et planlagt nytt appendiks til straffeloven, med tittelen «den slemme multiplikasjonstabellen»:

§ 1. De slemme skal straffes med utgangspunkt i Straffeloven, men med tillegg etter denne loven. Tillegg i straffen utmåles for følgende forbrytelser: Tagging, hærverk, brannstiftelse, å lyve til politiet, seksuelle overgrep mot mindreårige, vold.

§ 1a. Tillegg nevnt i § 1 utmåles likevel ikke dersom det dreier seg om tagging, vold, hærverk, brannstiftelse, politiløgn, seksuelle overgrep eller vold i tilknytning til eget bosted eller landsmøte.

ALLEREDE ABONNENT?
Begrenset sommertilbud
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse