Annonse
00:05 - 05. april 2019

– Selvfølgelig vil ikke brexit fungere

Brexit springer ut av en nostalgisk lengsel etter følelsen å være seierherrer etter andre verdenskrig, mener den britiske filmskaperen Mike Leigh. – Det er ekstremt usunt.

Har vært der før: Filmskaperen Mike Leigh sier hans siste film ikke er en brexit-film. Men i den historiske hendelsen filmen tar utgangspunkt i, Peterloo-massakren, er det lett å trekke trådene til dagens politiske situasjon.
Annonse

«Vi er overbevist om at vi står på terskelen til frihetens frembrudd.»

Rundt tunge trebord sitter bekymrede menn og kvinner. Plaggene og huden deres vitner om hardt fysisk arbeid, dårlig kost og lite penger. Bortsett fra stemmen til den engasjerte taleren, er det helt stille.

– Vi er på nippet til å stige opp fra kloakken og sumpen regjeringen vår vil ha oss i, fortsetter mannen. – Nå er det nok – muren rundt regjeringen knaker, vannet stiger, demningen brister, skummet svulmer, det svulmer overalt rundt dem!

Annonse