Annonse
00:00 - 12. april 2019

Petersons skjulte drøm

Utsatt for kunstig intelligens: Eminem. Foto: Getty Images
Annonse

Hva skjer når du fusjonerer de to kanskje aller mest intense mennene Vesten har fostret i moderne tid, og legger til en dæsj av samtidens sosiale medier-algoritmer? 

Jo, et hyppig delt klipp av Eminems «Lose Yourself», fremført av Jordan Peterson. Psykologiprofessorens flyt er så som så, men det er unektelig noe uvant ved å høre den ellers så pertentlige mannen si ting som «There’s vomit on his sweater already, mom’s spaghetti». 

Den gang ei. Det hele er en illusjon. For rappingen er generert av en ny form for kunstig intelligens kalt «tacotron». Alt teknologien krever for å få deg til å si hva som helst, er noen timer med lydopptak av stemmen din. Absolutt skremmende, men det er gode nyheter for dem som har en drøm om å bli verdenskjent rapper, men i stedet endte opp som raljerende kulturkriger med et professorat i psykologi.

For oss andre er det nok en påminnelse om at det er på tide å dra ut pluggen av alle IKT-gjenstander i umiddelbar nærhet, for dette bærer fryktelig galt av sted. 

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 10 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse