00:00 - 26. april 2019

Ny barberertrend

Barbersalonger i California med tiltak for å bedre kundenes helse.

Kort ved ørene og kjapp helsesjekk: Barberer og innehaver av A New You Barbershop, Eric Muhammad måler blodtrykket til en av kundene sine, Marc M. Sims. Samarbeidet mellom apoteker og barbersalonger i Los Angeles-området har redusert en av kundenes største helserisikoer. Foto: Damian Dovarganes/AP/NTB scanpix

Ikke siden årelatingens heisatid har blod vært en særlig viktig beskjeftigelse for barberere (det var årelatingen som til dels var opphav til de blå og røde stripene som slanger seg nedover barbererstangen). Men en studie i tidsskriftet Circulation viser at blodtrykksmålere hos et utvalg barbersalonger i California har vært en suksess. Frivillige kunder fikk målt blodtrykket, og om det viste seg å være for høyt, fikk de månedlig råd og oppfølging av farmasøyter i samme sleng som de klippet håret. Ifølge US News har 63 prosent av deltagerne fått redusert blodtrykk etter behandlingen.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 50 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse