Annonse
00:00 - 26. april 2019

«Jeg heter jo nesten Marte Arbeiderpartiet»

Familienavnet får hun ikke gjort noe med, men det er byråkrat Marte Gerhardsen vil være. Nå tar hun over jobben som utdanningsdirektør i Oslo etter Astrid Søgnen.

Ny superbyråkrat: Osloskolens nye direktør, Marte Gerhardsen, er overrasket over kritikerne som holder mot henne at hun var aktiv i AUF på nittitallet.
Annonse

Vi sitter i Helsedirektoratets lokaler på Storo i Oslo, hvor du enn så lenge er direktør for «samfunn og analyse». Vi skal snakke om at du nå får jobben som Utdanningsdirektør i Oslo, men på veien hit hørte jeg deg på radioen om noe helt annet …

– Om helseberedskapsloven. Jeg følte meg litt «skamklipt» av NRK nyhetsmorgen. Sitatene var ufullstendige.

– Du lanserte et utkast til ny lov som blant annet gir myndighetene mer makt til å kommandere helsepersonell i naturkatastrofer og kriser?

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«Valgvinnerne ble det rurale veipartiet Senterpartiet og det urbane anti-veipartiet De Grønne. Trolig aner vi her et frempek mot neste stortingvalg, hvor klima- og miljøpolitikken…»