Annonse
00:05 - 05. april 2019

Hva vi hører og hva vi ser

Egenevaluering: Hanne Skartveit ankommer VGs evaluering av avisens Giske-videodekning. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
Annonse

Vi skal ikke spekulere i hva slags selvpiskende egenskaper en politisk redaktør må ha, men det kan se ut til at VGs Hanne Skartveit synes det er greit å bedrive slike øvelser. Først rykket hun ut i NRKs Debatten til forsvar for avisens Giske-videodekning og forsikret om at VG hadde sitert kilden Sofie riktig. Og det til tross for at hennes sjef, Gard Steiro, visste at det ikke var sant, men det fortalte han ikke til Skartveit. «Han har kommet med en oppriktig unnskyldning til meg», sa Skartveit til Lørdagsrevyen i NRK sist helg. I et lengre intervju forsikrer hun om at hun har tillit til sjefen. Hele kroppsspråket sier noe annet. Hva gjør man ikke for å beholde en maktposisjon der man kan holde maktpersoner til ansvar når de lyver og feilinformerer.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 40 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse