Annonse
00:00 - 12. april 2019

Aftenposten gjør mer for å ta vare på politikernes omdømme enn det de selv gjør, skriver Aslak Bonde.

Aftenposten gjør mer for å ta vare på politikernes omdømme enn det de selv gjør, skriver Aslak Bonde.

Annonse

Tone Wilhelmsen Trøen har vært stortingspresident i et drøyt år. Tre ganger har hun måttet svare for svindel, rot og gråsoneføring av reiseregninger. Denne uken var det Ap-representanten Hege Haukeland Liadal, rett etter nyttår var det Frps Helge André Njåstad og i fjor høst var det Mazyar Keshvari – også han fra Fremskrittspartiet.

Sistnevnte er under politietterforskning for grovt bedrageri. Njåstad har «bare» lagt inn politikeroppdrag på private turer, og er således i en gråsone for det tillatte, mens Liadal har ført reiseregninger for turer hun ikke var på. Hun sier selv at hun har gjort feil og skal betale tilbake, men sakene hennes ligner mer på regulær svindel enn på unnskyldelig rot.

Trøen hadde åpenbart rett da hun onsdag fastslo at slike saker bidrar til politikerforakt. Det hadde hun rett i forrige gang også, og gangen før der. Hver gang snakker politikerne om at det må strammes inn. Noe gjøres, men nye saker dukker likevel opp.

Allerede abonnent?
Fra
189 kroner
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning.
Du får alt stoffet som er i papiravisen,
eksklusive nettsaker, eAvis
og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse