Annonse
00:00 - 29. mars 2019

VGs sjeldent dårlige krisehåndtering er truende for viktig politisk journalistikk, skriver Aslak Bonde.

VGs krisehåndtering er truende for politisk journalistikk, skriver Aslak Bonde.

Annonse

VGs artikkel om Trond Giskes barbesøk for en drøy måned siden kunne ha vært utgangspunkt for en god og viktig gjennomgang av politiske journalisters arbeidsmetoder. Som et resultat av en etterrettelig gransking kunne det også ha oppstått en debatt om betydningen av hardtslående og delvis aggressiv journalistikk. Den bidrar høyst sannsynlig til å gjøre demokratiet bedre.

Nå har VGs ledelse sannsynligvis sporet av disse debattene ved å foreta en egengransking som er så mangelfull at de vesentlige debattene vil drukne i spekulasjoner og konspirasjonsteorier.

Konklusjonen av granskingen er ubegripelig fordi VG både beklager sin behandling av kvinnen som danset med Giske, og lar tvilen om kvinnens troverdighet fortsette å råde. Den unge kvinnen har i intervju med TV 2 sagt at VGs journalist fant på sitatet om at det «ble litt mye» da hun sto der på bar med Giske lent over seg. Påstanden om sitat-fabrikasjon tar journalisten kraftig avstand fra, og VGs ledelse sier at de ikke har noen grunn til å mistro ham. Det avisens ledelse nå beklager, er ikke feilsitering, men at man ikke har tatt tilstrekkelig hensyn til den unge kvinnens ønske om å la være å medvirke i reportasjen.

ALLEREDE ABONNENT?
Fra 189 kr på første termin
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse