00:00 - 29. mars 2019

Trumps nye slagord

Donald Trump har fått ammunisjon til neste valgkamp, takket være en forutsigbar konklusjon i Mueller-rapporten.

Washington 26. mars: President Donald Trump møter pressen sammen med majoritetsleder i Senatet Mitch McConnell og senator Roy Blunt. Foto: Mark Wilson/Getty Images

USAs president er en kløpper i retoriske, énlinjede slagord – de fleste går jo rundt og etterplaprer «fake news» og «make America great again» for tiden. Nå har ett av hans mange repetitive slagord fått ny kraft: «No collusion» – ingen sammensvergelse. Spesialetterforsker Robert Mueller har etter nesten to års gransking slått fast at Trump ikke samarbeidet med russerne om å vinne valget i 2016. Det øker sjansen for hans gjenvalg i 2020.

Mueller-rapporten renvasker ikke Trump, slik presidenten selv hevder. Det vi vet, ut fra et fire sider langt sammendrag skrevet av Trumps justisminister William Barr, er at når det gjelder presidentens forsøk på å blande seg inn i en uavhengig etterforskning av ham, så er det ikke trukket noen konklusjon. Slik innblanding er ulovlig, og at Mueller-rapporten ikke renvasker Trump på dette punktet, er oppsiktsvekkende. Noe slikt ville ha diskreditert enhver politiker i ethvert demokrati.

Annonse