Annonse
00:00 - 22. mars 2019

Oslo Symposium blir en stadig viktigere kamparena, skriver Åshild Mathisen.

Oslo Symposium blir en stadig viktigere kamparena, skriver Åshild Mathisen.

Buing: Knut Arild Hareide ble pepet på under sin tale på Oslo Symposium. Det lever han godt med.
Annonse

Aftenposten skrev at Knut Arild Hareide ble «forsøkt buet ut av sine egne». Men for Hareide er det et adelsmerke å bli buet ut på Oslo Symposium. De representerer ikke hans «egne», men tvert imot hans ønskede motstander.

For det som samlet både konservative og liberale på den såkalte venstresiden i KrF, det var motstanden mot trumpisme og polarisering, mot Frps retorikk og menneskesyn. For mens kristen identitet over hele Europa er forbundet med å være negative til innvandring, gjelder det ikke aktive kristne her hjemme.

Den protestantiske kristenheten i sin alminnelighet finner seg vel til rette i det sosialdemokratiske Norge. Majoriteten av konservative kristne befinner seg også langt fra de kreftene som internasjonalt allierer seg for å sette likestillingen i revers. De fleste konservative kristne i Norge er ikke listhaugianere.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse