Annonse
00:00 - 22. mars 2019

Nei til Bannon

Foto: Christina Ulriksen
Annonse

Da Nordiske Mediedager annonserte tidligere Breitbart-redaktør Steve Bannon som sitt store trekkplaster til konferansen i mai lot ikke reaksjonene vente på seg. Morgenbladet-kommentator Sumaya Jirde Ali sa til Dagens Næringsliv at «det er som å se et mobbeoffer invitere mobberen til intervju. Underlig.» Denne uken ble Mohamed Abdi ble invitert til å delta på konferansen. Det takket han nei til. «Den eneste grunnen til at jeg takker nei til invitasjonen er fordi dere gir hovedscenen til den høyreekstreme islamofobe demagogen Steve Bannon fra USA», skriver han i et hyppig delt innlegg på sin egen Facebook-vegg der han har publisert svaret han sendte til arrangøren. Videre skriver Abdi at invitasjonen gir Bannon legitimitet og har «gjort det enklere å spre høyreekstrem ideologi», som er en trussel for etniske, religiøse og seksuelle minoriteters menneskeverd og likeverd – ikke bare i USA, men også i Europa. «Jeg er en nordmann som ser med stor uro over normaliseringen og intellektualiseringen av islamofobien og rasismen i vår tid». 

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse