Annonse
00:00 - 22. mars 2019

Metametafor

Den ukentlige kåringen av nyhetssak som best egner seg som en metafor over vår tid er her.

Annonse

Og de nominerte er:

Nye fly fra Boeing styrtet rett i bakken, trolig etter at en ny IT-løsning har kommet frem til at det er til det beste. Det er fortsatt et åpent spørsmål om IT-systemet bare var såkalt «smart», og dermed gjorde en konkret feilvurdering basert på elendige data, eller om det var «kunstig intelligent», og derfor helt på egen hånd hadde kommet frem til at menneskeheten og flybransjen bør selvdestruere. Det suicidale systemet ble trolig satt i drift som følge av knallhard konkurranse om å kutte kostnader i flysektoren, slik at billettprisene kan holdes på et nivå som sikrer langt større utslipp av karbondioksid enn kloden tåler.

Nomineres som metafor på: den politiske responsen på klimakrisen.

Allerede abonnent?
Fra
189 kroner
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning.
Du får alt stoffet som er i papiravisen,
eksklusive nettsaker, eAvis
og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse