Annonse
00:00 - 08. mars 2019

Kjønnsnøytrale toaletter

Annonse

Det er karnevalstid i Tyskland. Forbundskansler Angela Merkel er – klokelig nok, skal det snart vise seg – ikke med på moroa. Den nye CDU lederen Annegret Kramp-Karrenbauer (AKK) har derimot som tradisjon å kle seg ut som vaskekone, i år slo hun også til med en vits om at kjønnsnøytrale toaletter var «for menn som ikke vet om de fortsatt har lov til å stå når de tisser eller om de er nødt til å sette seg ned». Katolikk og trebarnsmor AKK er allerede blitt kåret til Miss homofobia 2018, så vi skjønner at uttalelsene ikke bare vekket godlynt humring. På den annen side, melder The Guardian at AKK som var sentrumskandidaten i høstens partiledervalg, er blitt stadig mer populær hos konservative partimedlemmer. Ha-ha.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 50 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse