00:00 - 29. mars 2019

– Per i dag føler jeg det lukter like mye fisk som latte av SV

Landsmøte SV vil ta green new deal-debatten til Norge. Men hva slags næringsliv er godt nok for nestlederkandidat Torgeir Knag Fylkesnes?

Klar til strid: I nestlederstriden i SV er Torgeir Knag Fylkesnes er distriktspopulistindustrikandidaten. En av hans første politiske seiere var studentkafeen der studentene kunne låne pc-er og surfe seg til hovedoppgave mens de drakk tidsriktig kaffe.

– Du vil gjøre SV til næringsparti, men er imot vindmøller til lands, flathugst og Nussirs kobbergruve, som vil dumpe avfall i Repparfjorden. Strøm skal vi heller ikke selge til Europa. Så hva skal vi leve av etter oljen?

– Det er en vanvittig umoden næringsdebatt i Norge, der det å være for næringspolitikk er å være for alt. Det er mange veier til en grønn økonomi. Jeg er ikke mot gruvedrift generelt, men Nussir bruker 1,1 prosent av massen de tar ut av gruven, resten skal pælmes i havet, i Sverige er det prosjekt hvor en bruker opp mot 20. Mens dette blir ren råvareeksport som gir 0,5 prosent skatt til staten og lite etterspurte arbeidsplasser i en kommune der det er to arbeidsledige.

– Hvem sitt ansvar er det å tenke annerledes her. Næringslivet eller politikerne?

Annonse