Annonse
00:00 - 08. mars 2019

Hvite mus

Annonse

Sentralbanksjef Øystein Olsen har fått kritikk for å bruke sin årlige tale til norsk offentlighet på å advare mot «forsert nedbygging av oljeindustrien». Mindre omtalt er takk for maten-talen til statsmininister Erna Solberg under middagen etter talen. Der hevdet hun at Jorden er designet av små hvite mus. Som kilde til denne oppsiktsvekkende informasjonen oppga hun boken Hitchhiker’s guide to the Universe. En middagsgjest påpekte hviskende at hun kanskje siktet til den noe mer kjente The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy. Det kan ikke stemme, for der er de norske fjordene designet av en prisbelønnet hvitskjegget kar, på oppdrag fra hyperintelligente pandimensjonale mus. Vi synes uansett det var gøy at statsministeren hevder at også musen som laget Norge vant en designpris.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 50 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse