00:00 - 08. mars 2019

Gullordet 2019

Hvis det er noe 8. mars trenger, er det at en mann vurderer parolene.

De ropes ut av kvinner og menn som ikke er redd for litt inderlighet. Men de får sjelden noen hyllest. Det har Morgenbladet lyst å gjøre noe med. Her er derfor Gullordet 2019, de syv beste av årets paroler:

7. Oslo: «Stopp voldtekt som våpen mot kvinner i krig og konflikt». Juryens begrunnelse: Veldig saklig og litt kjedelig, men rytmisk glimrende, med en opptakt og fire daktyler (altså verseføtter der stavelsene er trykktung-trykksvak-trykksvak etter hverandre). Dette er viktig for å kunne holde takten mens man roper parolen. Sammenlign med et slagord uten rytme, for eksempel Tromsøs «Antirasistisk kvinnekamp mot sosial kontroll og æreskultur».

6. Bergen: «Til kamp for heltidskommunen». Juryens begrunnelse: Juryen må vel bare innrømme at denne ikke egentlig er så veldig god, men den kompenserer med å være veldig overraskende. Finnes det deltidskommuner? Time-share?

Annonse