00:00 - 01. mars 2019

Fjortisforsvaret

Denne ingressen er helt sinnsykt lame. Sukk. *Ruller med øynene*

Forsvaret har hatt stor suksess med kursene der de lærte kvinner i førstegangstjeneste hvordan de burde oppføre seg for å unngå å bli seksuelt trakassert. Fellesnevneren blant de mange gode rådene de unge soldatene mottok, ifølge NRK denne uken, var at det gjaldt å passe på ryktet sitt. Det kan man gjøre ved å unngå flørting og festing i helgene.

Denne leveregelen – om du vil unngå slutshaming, ikke vær en jævla slut – må Forsvaret ha hentet fra et sted. Det er naturlig nok hemmeligstemplet informasjon av hensyn til den nasjonale sikkerheten, men takket være Morgenbladets gravende journalistikk kan vi nå avsløre den sannsynlige kilden til reglene. Det er i hvert fall svært lav sannsynlighet for at det er tilfeldig: Alle elementene i Forsvarets strategi er identiske med de uskrevne reglene hos den såkalte Populærgjengen på Tøselunden ungdomsskole på Tynset.

Dette gir mening. Få våpen er så avskrekkende som de dømmende blikkene til en flokk ungdomsskolejenter. Morgenbladet er kjent med at det nå er satt i gang flere større forskningsprosjekter for å se om det er flere ting Forsvaret kan lære av de sosiale reglene på ungdomsskoler. Her er noen av de foreløpige resultatene:

Annonse