Annonse
00:00 - 15. mars 2019

Fabel om fremtid

Det var en gang et land der alle hadde fått så mye at ingen reagerte da noen hadde fått nok.

Annonse

En dag gikk landets skoleungdom ut i streik. Inntil våre makthavere kom til fornuften, sa de, ville de nekte å lære noe nytt. Om ikke Erna, Jonas og Eldar prioriterte fremtiden foran nåtiden, ville heller ikke ungdommene gjøre sin del for fremtiden, for å sikre sjefenes alderdom.

De hadde funnet et tabu, og som alle som finner sammen for å knuse et tabu, håpet de på å få motstand. De strakte seg etter forakt. De lengtet etter hån å stolt heve seg over. De dagdrømte om drager de skulle bekjempe, eller dø i forsøket.

Det ble en frustrerende dag, full av skuffelser.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse