00:00 - 08. mars 2019

Et av Venstres problemer er at Høyre og Ap fortsatt er så livskraftige, skriver Aslak Bonde.

Et av Venstres problemer er at Høyre og Ap fortsatt er så livskraftige, skriver Aslak Bonde.

Ni liv? Venstre har gjenoppstått fra nesten-død flere ganger tidligere. Foto: Helge Mikalsen / VG / NTB Scanpix

Venstre har antagelig satt rekord de siste ukene. Ingen andre stortingspartier har noen gang sett ett-tallet på flere meningsmålinger. Landsmøtedelegatene, som samles på Hell denne helgen, har en jobb med å sette mot i hverandre. Enklest er det kanskje å minne om historien: Venstre har gjenoppstått fra nesten-død flere ganger tidligere.

Også tidligere er det blitt sagt at Venstre ikke lenger har en misjon. Partiet fremmer ingen interesser som både er viktige for en tilstrekkelig stor del av velgerne, og som partiet er relativt alene om å fronte. Det er et perfekt «nummer to-parti» – det partiet som velgerne ville ha stemt, dersom de ikke kunne stemme på førstevalget sitt.

Annonse