00:00 - 29. mars 2019

Berlusconis bunga-bunga-bakrus

Festen er over, men rettssakene fortsetter. Det gjør også Silvio Berlusconis politiske karriere. 

På'n igjen: Silvio Berlusconi står han anklaget for å ha betalt et tyvetalls kvinnelige middagsgjester for lyve i retten. Foto: Antonio Masiello / Getty Images

Den 34 år gamle marokkanske modellen Imane Fadil var et av vitnene som skulle forklare seg i en kommende rettssak mot Silvio Berlusconi. Hun har gjort det ved flere anledninger tidligere: Allerede 2012 ga Fadil for første gang sin versjon av hva slags fester den italienske politikeren hadde hatt for vane å arrangere i sin herskapelige villa utenfor Milano. Det Berlusconi kalte «elegante middager», var i virkeligheten sex-kvelder med unge jenter, gjerne utkledd som sykepleiere, nonner eller noe annet gøyalt. Selv hadde Fadil fått pengegaver, smykker og klokker av den tidligere statsministeren, forklarte hun. 1000 euro for å være til stede på det som ble hetende «bunga bunga-kvelder». De som ble med på soverommet, fikk mye mer. Berlusconi var anklaget for å ha betalt for sex med en mindreårig prostituert, men ble frikjent. Nå står han i stedet anklaget for å ha betalt et tyvetalls kvinnelige middagsgjester for lyve i rettssakens første runde.

I den saken får Imane Fadil aldri sagt sitt, ettersom hun døde på sykehus tidligere denne måneden. Selv mente hun at noen hadde forgiftet henne. De første teoriene gikk ut på at det dreide seg om radioaktivt materiale noen hadde injisert i henne. I forrige uke viste testene at Fadils kropp hadde unormalt høye tungmetall-verdier, uten at man foreløpig er kommet noe nærmere en konklusjon om hva årsaken er. Silvio Berlusconi selv uttalte at han aldri har møtt eller snakket med modellen, men la til at det alltid er «trist når et ungt menneske mister livet».

Annonse