Annonse
00:00 - 08. februar 2019

Vår vidunderlige nye verden fyller år

Annonse

Facebook fylte 15 år denne uken. I halvannet tiår har altså først studenter, så ungdom generelt, så organisasjoner og besteforeldre og egentlig alle med nettilgang (minus Kina) lagt sin livsinformasjon inn på servere som Mark Zuckerberg kontrollerer. Verdt å markere, ikke sant? Først med litt fakta: I tredje kvartal av 2018 tjente Facebook 5,14 milliarder dollar, eller drøyt 4000 milliarder kroner. Mer enn to milliarder mennesker logger fortsatt inn hver eneste måned, men ungdommen bruker Facebook mindre – syv av ti amerikanske tenåringer pleide å bruke plattformen i 2015, nå sier bare halvparten at de gjør det. Bruken genererer likevel fortsatt mer enn fire petabyte med data hver eneste dag, ifølge Facebook selv. For å gi en absurd sammenligning: Du ville trengt omtrent 6 millioner CD-ROM-plater for å lagre det. Og likevel er vi overrasket når de foreslår leilighetskjøp i områder du akkurat snakket om. En annen mulig markering: Slett kontoen din.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Akkurat nå er det opptil 50 prosent rabatt. Bli abonnent
Annonse