Annonse
00:00 - 08. februar 2019

Syk bestemor har mange navn

Annonse

I notisen ved siden av handler det om verdensøkonomien som er i ulage, vagt syk, tussemang ville bestemor ha sagt. Interessant, repliserer en kollega, min bestemor sa dussemang. Har vi hørt bestemor feil, mon tro? Dusse/Tussemang lyder uansett som et lånord fra fransk. Så kollegaen spør franskdama. Doucement, sier hun, det betyr mykt og forsiktig. Men så husker hun en tante fra Hemne, som iblant var dussebang, med d og b. Og i wikpediaartikkelen om nabodialekten aurgjelding finner hun følgende: (D) ussebang «i ruskete form». Og verdensøkonomien, hangler videre, laber prisvekst og vondt i veksten, men skal vi tro gamle damer, hjelper et glass konjakk mot det meste.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Akkurat nå er det opptil 50 prosent rabatt. Bli abonnent
Annonse