Annonse
09:37 - 22. februar 2019

Slik blir frisørokratiet

Vi blir hele tiden fortalt at vi ikke kan leve av å klippe håret av hverandre. Men hva ville egentlig skje dersom vi brukte hele Oljefondet på frisørtjenester?

Annonse

Senest i forbindelse med gruvedrift i Repparfjorden kom argumentet igjen: «Vi kan ikke leve av å klippe håret av hverandre!» (Kobber, derimot, kan vi visstnok leve av. 1)

Oljefondet er i skrivende stund på 8 750 milliarder kroner. Hva ville skje om vi brukte alt på frisører?

Grenser. For å gi et fornuftig svar må vi sette noen grenser for oss selv, ellers blir det for enkelt. Man kunne for eksempel bestemme at Erna Solbergs neste hårklipp koster 8 750 milliarder, og så overføre hele Oljefondet til en heldig frisør. Men sånn vil vi ikke gjøre det i verdens mest vellykkede blandingsøkonomi. Vi vil ha privat initiativ! Konkurranse! Marked!

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«20. januar 2009 plasserte nybakte foreldre over hele kloden sine håpefulle ved tv-skjermen og fotograferte de nye verdensborgerne foran bildene alle ville tro på: av USAs nyvalgte…»