Annonse
00:00 - 15. februar 2019

R.E.S.P.E.K.T.

Demokratiets fiender har infiltrert staten med fundamentalistiske doktriner. Staten er truet.

Kritiserte Datatilsynet: Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
Annonse

«Jeg mener at Datatilsynet bør respektere at vi lever i et demokrati» er en setning som ble ytret på riksdekkende fjernsyn i løpet av uken som gikk. Anledningen var at tilsynet mente masseovervåkning var i strid med Grunnloven og menneskerettighetene. Anledningen til det igjen var at Forsvarsdepartementet hadde bedt Datatilsynet om deres mening om en ny lov. Datatilsynet mente denne loven legger opp til masseovervåkning. Den som kritiserte Datatilsynet for å ikke forstå at demokratiet må ha forrang foran Grunnloven, var Frank Bakke-Jensen, statsråden for departementet som hadde bedt tilsynet om å si sin mening. «Det er denne måten vi utvikler lovgivningen på», fortsatte statsråden. 

I Morgenbladet respekterer vi alltid statsrådene, disse utømmelige brønner av visdom og kunnskap. Når det nå viser seg at Datatilsynet bedriver denne formen for åpenlys undergraving av demokratiet, må det tas på det dypeste alvor. Makten springer ut av geværet, sa en gang en klok demokrat. Historien har vist, gang på gang, at det stort sett er statsmakten som har rett når det oppstår konflikt mellom individenes innbilte «rettigheter» og statens ekte, objektive interesser. For eksempel statens interesse i å «utvikle lovgivningen» uten utidige motforestillinger og langtekkelige debatter som bare er egnet til å så splid – flertallet for loven er tross alt sikret lenge før den ble sendt på høring.

Det er utvilsomt mange som deler ansvaret for at det statlige tilsynet for personvern og datalagring er blitt radikalisert. Trolig henger det sammen med ustabile forhold i tilsynets barndom, samt indoktrinering med liberal filosofi fra mørke kroker på internett.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«En halv liter melk, to små kavringer eller to knekkebrød med margarin og mysost, kneippbrød med margarin og mysost, et halvt eple eller en halv appelsin – eller hundre gram gulrot…»