Annonse
00:00 - 15. februar 2019

Om menn og melk

Annonse
Faksimile: Dagbladet 17. februar 2011.

«Ypper til ammekamp» varslet Dagbladet mandag. På avisens bilde står to arbeiderpartimenn, partileder Jonas Gahr Støre og fylkesordfører i Sør-Trøndelag Tore O. Sandvik, mot hverandre i synet på om tredeling av foreldrepermisjonen tvinger mødre for tidlig tilbake til arbeidslivet, slik at det blir for liten tid til å amme. Resultatet, frykter Sandvik, er at kvinner som sliter med å kombinere jobb og amming, må ta ut mer ulønnet permisjon. Støre derimot mener dagens balanse, der en tredel av permisjonen er forbeholdt hver forelder og en tredel kan deles fritt er god – trass i kritikk fra fagpersoner og et ferskt «ammeopprør». Vi minnes en klassiker fra Dagbladets arkiv: Nato-Jens, den gang kjent som statsminister-Jens, tar imot to statsrådpappaer i pappaperm og deres døtre på jobb. Merk trygt grep om begge tullene og melkeflaske på bordet. Hvem trenger mor når vi har Barnevakt-Jens?

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse