Annonse
00:00 - 22. februar 2019

Når ble politikerne våre roboter, spør Markus Slettholm.

Når ble politikerne våre roboter, spør Markus Slettholm.

Annonse

Bak det svartmalte bordet på Gardermoen sto tre partiledere og én fraksjonsleder. Vi krysset av for 17. januar i kalenderen, og den nye blågrønngule regjeringen skulle møte pressen for første gang. «Etter to uker på Granavollen er vi enige om en regjeringsplattform. Og den er altså godkjent i alle partier», leste Erna Solberg opp fra kortet hun holdt i hendene.

Da alle var ferdige med sine planlagte åpningsinnlegg, var det tid for spørsmål fra pressekorpset. Hva mente de fire egentlig om abort, Per-Willy Amundsen og den dype splittelsen i Kristelig Folkeparti?

På spørsmålene kom alle de svarene man har hørt så mange ganger før – profesjonelt kuratert, selvfølgelig. Ordene var vektet med den største nøysomhet, til en slik grad at det fremsto nesten programmert. Jeg tok meg selv i å tenke: Når ble politikerne våre så robotaktige? Tror de på det de lirer av seg?

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse