00:00 - 08. februar 2019

Mange vil møte meningsmotstandere

Tusen personer meldte seg på NRKs pilot for «Hele Norge snakker».

Sist fredag kunngjorde NRK at de vil gjennomføre et testarrangement av debattkonseptet «Hele Norge snakker», i form av et radioprogram på P1. Publikum ble oppfordret til å melde seg på, og før helgen var omme hadde tusen personer registrert seg. NRK er nå i ferd med å invitere et utvalg av dem til å delta i sendingen.

«Hele Norge snakker» inviterer meningsmotstandere til å møtes og diskutere temaer de er uenige om. Målsettingen er å demme opp for politisk polarisering, i en tid hvor mye av samfunnsdebatten er flyttet til sosiale medier og føres i en stadig mer aggressiv form. 

Prosjektet planlegges gjennomført som et riksdekkende arrangement til våren, etter initiativ fra Morgenbladet, sammen med våre partnere Dagens Næringsliv, NRK og Fagbladet. Fra 1. mars kan publikum melde seg på via våre nettsteder ved å svare på syv politiske spørsmål. Et dataprogram kobler dem så sammen med meningsmotstandere i nærheten av der de bor, og de vil få tilbud om å møte vedkommende til diskusjon ansikt til ansikt – for eksempel på en nabolagskafé.

Tilsvarende prosjekt er allerede gjennomført i en rekke europeiske land, og titusener av mennesker har deltatt.

NRKs pilotsending sendes 19. februar fra klokken 14 til 17. Det riksdekkende arrangementet blir altså lansert (også i Morgenbladet) tidlig i mars.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Les Morgenbladet digitalt i 10 uker for 10 kr. Bli abonnent
Annonse