Annonse
12:07 - 15. februar 2019

Hvem er det plass til i Norges nye gigantbygning for forskning?

UiO er nå i gang med å bygge Norges største universitetsbygg til 6,8 milliarder kroner. Prosjektet er blitt kalt «Silicon Valley light» og statsministeren forventer at investeringen vil lønne seg. 

Klar for begynne gravingen: Statsminister Erna Solberg, forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø og rektor Svein Stølen snakket alle om hvordan den nye bygningen både skal løse samfunnsproblemer og gi grunnlag for nytt norsk næringsliv. 
Annonse

Statsminister Erna Solberg var ikledd fornuftige sko da hun ankom en bitende kald byggeplass like ved Forskningsparken T-banestasjon forrige fredag. Ved henne side var forskningsminister Iselin Nybø, og sammen skulle de offisielt sette i gang byggingen av Livsvitenskapsbygget ved Universitetet i Oslo (UiO). 

Solberg ble hilset velkommen av Kvinnelige studenters Sangforening. Med utstudert dyriske hyl og kvekk og malmfull resitasjon av Charles Darwin, fremførte de et utsnitt av komponisten Bjørn Morten Christophersens korverk «Darwin-oratoriet», som også blir en UiO-sponset plateinnspilling.

– Bygget skal huse de klokeste hodene og de mest kunnskapsrike, ikke bare i Norge, men kanskje i hele verden, sa Statsbyggs ansvarlige, før statsministeren fikk ordet:

Allerede abonnent?
Fra
189 kroner
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning.
Du får alt stoffet som er i papiravisen,
eksklusive nettsaker, eAvis
og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse