Annonse
00:00 - 22. februar 2019

Ett ord skal binde dem

Hvem er vi til å stå i veien for folkeviljen?

Annonse

Snart blir kartet veltet om av regionreformen. Eldgammel kunnskap fra geografitimene blir kastet på båten. De sprikende og uinspirerte navneløsningene har irritert mange. En spørreundersøkelse i Finnmark fant at folket ønsket seg «region Mordor», og hvem er vi til å stå i veien for folkeviljen? Et hurtigarbeidende utvalg internt i redaksjonen har derfor kommet frem til disse navnene, som blir langt enklere å huske, i hvert fall etter å ha lest Ringenes herre. Nordland er Ensomfjellet, trøndere er enter og Trøndelag er derfor Fangorn, Vestland er Gråhavnene, Rogaland er Gondor, Agder er Lothlórien, Telemark og Vestfold er Rohan, Viken er Briland, Innlandet er Hobsyssel og Oslo er Jarnagard.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse