00:00 - 01. februar 2019

Dagbladet reiser seg

Lenge skrumpet de tabloide mediene inn. Men gode ideer har utløst en strøm av friskt blod inn i de gamle legemene.

Vi unner våre konkurrenter suksess. Dagbladet hadde ny trafikkrekord en av ukene i januar. En av nøklene, som VG har funnet for lengst, er å skrive saker om penis.

Den klassiske trilogien om mikropenis, bestående av artiklene «Lawan er født med mikropenis», «Mann (24): Har jeg mikropenis?» og «Mislykket operasjon: Trodde penisen skulle bli lengre – ble kortere» fanget oppmerksomheten vår i hele 2018, mye fordi minst én av sakene lå på toppen av VG-forsiden gjennom hele året.

Plussaker som disse gjør at folk kjøper seg abonnement. Dagbladet har i skrivende stund sin egen trilogi gående, med tre plussaker om penis på forsiden. Men der VG har valgt mikroretningen, har Dagbladet gått for maksimalismen. «Jonah (48): Mitt liv med verdens største penis». «Johan (33) forlenget penis: – Verdt pengene. (Se før og etter-bildene (sic))». Og ikke minst den kritiske forbrukersaken om hvordan folk er så dumme at de ønsker seg lang tisselur: «Nordmenn lar seg lure av penispillene: – Ektefellen klaget».

Redaksjonssjef Hilde Schjerve forklarer Dagbladets suksess i et grundig intervju med Dagbladets journalist, publisert i Dagbladet. «Vi prioriterer rett og slett hardere», forklarer hun. Hele satsingen «har gitt fronten vår høyere temperatur».

Det betyr også nedprioritering. Saken «Derfor kappet hun av mannens penis og kaste den i en åker» fikk kort levetid. Det holder ikke med slike slappe saker om 26 år gamle kriminalhistorier. Leserne forventer fersk kuk.

Men avisen har ikke glemt samfunnsoppdraget: nyheter, også over beltestedet. Schjerve trekker frem noen saker som leserne er spesielt opptatt av at Dagbladet skal «levere på»: «Eirik Jensen-saken og Solskjær-suksessen».

En solid satsing på nyheter har gitt Dagbladet 1,6 millioner brukere hver dag. Dette er tall en traust, intellektuell avis som Morgenbladet bare kan drømme om. Men nå vet vi i hvert fall hva vi drømmer om. Den ultimate s(t)aken. Selve tuppen på isfjellet. Klimakset i karrieren. Glansen å sole seg i:

«Ole Gunnars liv med Ole Gunnars penis (Se bildene før og etter seieren mot Liverpool)».

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Les Morgenbladet digitalt i 10 uker for 10 kr. Bli abonnent
Annonse