Annonse
11:54 - 11. februar 2019

Tar bilene større plass?

Hvor stort areal opptar Norges biler? Tar de større plass enn før? Om vi skulle samlet alle bilene i Norge på én parkeringsplass, hvor stor måtte den ha vært?

Annonse

Det korte svaret er ja: Bilene blir større.

For å finne ut hvor mye, fikk vi Statens vegvesen til å sende oss en liste over alle biler i Norge. Målt i centimeter. De nyeste tallene vi fikk, viser at det gjennomsnittlige arealet på en bil vokser med registreringsåret.

Biler registrert i 1981 hadde i gjennomsnitt et areal på 7.4 m². I 2017 hadde dette vokst med hele 10 prosent, til 8.2. 1 Og som vi så vidt husker fra naturfagstimene: Volum og vekt har tre dimensjoner, mens areal har to. Derfor vokser vekten enda raskere: Fra 1.1 til 1.5 tonn, en økning på 25 prosent. 

ALLEREDE ABONNENT?
Fra 189 kr på første termin
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse