Annonse
00:00 - 11. januar 2019

Stamcelleforskning i det antikke India

Annonse

India rir en hindunasjonalistisk bølge, godt hjulpet av statsminister Narendra Modi. Den rammer både landets muslimske befolkning, og vitenskapen. Sistnevnte brukes i økende grad til nasjonsbygging, som Morgenbladet tidligere har omtalt. Under den 106. Indian Science Congress forrige uke hevdet for eksempel en forsker at gamle hinduistiske tekster viser at indiere oppdaget stamceller, melder BBC. G Nageshwar Rao, rektor ved Andhra-universitetet, mente at det hinduistiske eposet Ramayana viser at en demonkonge der fant opp flyet, mens en tredje foreslo å omdøpe gravitasjonsbølger til «Narendra Modi-bølger». Foreningen som arrangerer kongressen, har i etterkant tatt avstand fra uttalelsene.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse