Annonse
00:00 - 11. januar 2019

Snapchat 1964

Annonse

Den viktigste nyheten fra 1964 kom, som så ofte siden, fra Arendals rutebilstasjon (svikter aldri). VG kunne nemlig melde at Agderposten meldte at «enkelte svært fremmelige unge piker» hadde tatt opp en virksomhet «man nesten ikke skulle tro var sann»: «De tar bilder av seg selv i foto-automaten, og i det øyeblikket bildet knipser har pikene befridd seg selv for klær på overkroppen. Etterpå spankulerer de ut i trafikken og frembyr bildene til salgs. Vi har hørt at prisen for fire bilder ligger på 20 kroner.» Den moderne klassekjemper trenger ikke lete lenger etter eksempler på prekariatets sørgelige situasjon. De fremmelige piker i Arendal hadde tross alt vett til å ta betalt, mens dagens brystfotos gis bort for likerklikk og <3. Opp, alle Snapchats bundne treller.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse