Annonse
00:00 - 11. januar 2019

Sjenerte George er død

Annonse

George, den siste gjenlevende sneglen av arten Achatinella apexfulva, døde første nyttårsdag. Dermed er hans art helt forsvunnet fra Hawaii, der de levde, og fra Jordens overflate. George ble 14 år gammel(!), og var resultat av et forsøk på å ale opp truede A. apexfulva i laboratorier. Til snegle å være var han en einstøing, sier David Sischo, en forsker som jobbet med George, til amerikanske NPR: «Jeg så ham veldig sjelden ute av huset sitt.» Forskere anslår at minst et titalls arter – og muligens mange flere – utryddes hver dag. For et par år siden tok biologer DNA-prøver fra Georges fot (og hvem visste at snegler hadde føtter?), som nå er fryst ned. Kanskje kan han en dag klones til live igjen. På den andre siden, om valget står mellom tiger og snegle, hvem tror du prioriteres? Farvel, George.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse