Annonse
00:00 - 18. januar 2019

Nord-Makedonia oppstår

Annonse

Så skulle det altså bli politiske krefter fra ytterste venstre fløy i Hellas som åpnet døren for at lille Makedonia kan bli medlem av EU og Nato. Syriza-regjeringens løsning på den langvarige konflikten (Hellas har blokkert makedonsk medlemskap i EU og Nato fordi landet har samme navn som en nordlig gresk region), er at naboen skifter navn til Nord-Makedonia, mens Hellas anerkjenner eksistensen av en makedonsk nasjon og et makedonsk språk. Dette er klart etter at Syriza hårfint overlevde et mistillitsforslag onsdag, med støtte fra 151 av 300 parlamentsdelegater. 70 prosent av grekerne er imot avtalen. 

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Akkurat nå er det opptil 50 prosent rabatt. Bli abonnent
Annonse