Annonse
00:00 - 18. januar 2019

Motstandsbevegelsen «Gutta på jordet»

Annonse

En kjent produsent av overprisede barberblader, Gilette, har lansert en reklamefilm som tar et oppgjør med seksuell trakassering. Den setter giftig maskulinitet i sammenheng med hø-hø-vitser og holdningen om at «gutter er gutter», i Norge kjent som jazzing i badstuen. Mange medier, inkludert BBC, Dagbladet og The Guardian, fulgte opp med saker om en «intens motkampanje», der «mange» menn visstnok «reagerer» og «krever boikott» av Gilette etter den rørende filmen. I virkeligheten er det snakk om promiller av promiller, folk med fem følgere og seks tall i Twitter-navnet, konspirasjonsteoretikere og ytre høyre-aktivister, kjente nettroll – og Piers Morgan. Dermed er dette et perfekt mikrokosmos av hvordan noen få idioter får fremstå som en folkebevegelse – akkurat slik vi fikk brexit, Trump og hatet mot banantwisten.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Akkurat nå er det opptil 50 prosent rabatt. Bli abonnent
Annonse

«Hvorfor ble akkurat bompenger den skjebnesvangre tuen – som velter regjeringen ut i krise og skaper protestpartier i kommuner over hele landet? Bompengene har til nå klart å betjene…»