Annonse
00:00 - 18. januar 2019

Det var liv på månen

Bena på månen: Landingsfartøyet Chang'e-4 fotografert av roveren Yutu-2 på månen 11. januar.  China News Service/VCG via Getty Images
Annonse

Det vakte stor entusiasme da den kinesiske romsonden Chang’e-4 like etter nyttår klarte å lande på månens bakside. Nyheten denne uken var at det allerede spiret i frø som fulgte med på måneferden.  Bomullsplanter ble dyrket i en spesiell forseglet metallboks inne i romsonden, som inneholder luft, næring og vann – et helt selvregulerende miljø for plantene. Formålet var å berede grunnen for fremtidens astronauter skal kunne dyrke sin egen mat før de reiser videre ut i verdensrommet. Men så ble det natt på månen, temperaturen sank til 170 minusgrader, og plantene døde.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Akkurat nå er det opptil 50 prosent rabatt. Bli abonnent
Annonse